top of page
  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram
Time Step logo white full

Uspešen prvi plesni vikend nove sezone v sončni Crikvenici

Blog št. 2


Tretji vikend v oktobru sva s plesno šolo Mirandance(Miran Pritekelj), kot vsako leto zopet organizirala jesenski plesni vikend za plesalce in plesalke družabnih plesov. Odvijal se je od 13.-15.10.2023, v Crikvenici na morju.


Kot vedno, so se nam poleg naših že stalnih plesnih parov tudi tokrat pridružili nekateri plesni pari iz drugih plesnih šol po Sloveniji. To nas zelo veseli, saj je to lep pokazatelj da ples v Sloveniji spet raste in da so/ste ljudje vedno bolj odprti za sodelovanja, pridobivanje novega znanja in spoznavanja novih plesnih kolegov.


Osrednjo temo plesnega vikenda v Crikvenici sta tokrat predstavljala dva plesa, Tango in Foxtrot. Program se je odvijal v dveh skupinah, saj so bili z nami tako plesni pari začetniki kot plesni pari, ki plešejo že dlje časa. Govorili smo o pomembnosti prenosa teže iz noge na nogo, se naučili in zaplesali dve osnovni in dve napredni koreografiji. Ponovili smo tudi koreografijo Jive-a iz prejšnjega plesnega vikenda v Crikvenici.


V soboto smo plesali na dveh delavnicah, ena dopoldne in druga popoldne, vmes pa smo se na plaži nastavljali soncu, nekaj nas je tudi zaplavalo v morju. Zvečer je potekal ples do pozne ure in moram reči, da smo se pošteno naplesali. Za glasbo in zabavni plesni program tekom plesnega večera je poskrbel Miran Pritekelj a.k.a. Dj Mirči. Zaplesali smo tudi četvorko.


V nedeljo zjutraj smo vse naučeno še enkrat ponovili in posneli vse koreografije, da jih prisotni lahko vadijo tudi doma. Sledilo je še skupinsko slikanje in slovo do naslednjega plesnega vikenda, ki bo od 17.-19.11.2023 v Terme Olimia.


Hvala vsem prisotnim za dobro energijo in odlično družbo. Le z vami je vse to mogoče. Lep plesni pozdrav vam želita ekipi Mirandance in Time Step.


Se vidimo v Termah Olimia,

Matej PritekeljPlesni vikend v Crikvenici


32 views0 comments

Comments