top of page
  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram
Time Step logo white full

Olimski plesni vikend, velik uspeh...

Updated: Dec 8, 2023

Blog št. 5


Drugi plesni vikend sezone 2023-2024 je potekal v Podčetrtku, natančneje v Termah Olimia. Zopet smo v sodelovanju z PK Mirandance uspeli zapolniti vse hotelske kapacitete, ki so nam bile na voljo, še več, bilo je toliko povpraševanja, da na žalost vsi niso mogli z nami. To nas zelo veseli saj je to lep pokazatelj, da delamo dobro in, da ljudje radi plešejo. Plesni vikend je potekal od petka 17.11., do nedelje 19.11.2023.


Kot ponavadi smo se v petek vsi skupaj srečali na večerji v hotelih Sotelia in Breza, nekateri pa so v terme prišli že v opoldanskem ali celo dopoldanskem času in izkoristili čas za sprostitev v welnesu in bazenih. Po večerji smo se vsi skupaj zbrali v veliki kongresni/plesni dvorani hotela Sotelia, kjer smo najprej malo zaplesali nato pa je sledila prva plesna lekcija.


Lekcije so potekale po stalnem programu, torej ena v petek, dve v soboto(dopoldne in popoldne), ter ena v nedeljo dopoldne pred odhodom. Tema tokratnega plesnega vikenda sta bila plesa Angleški valček in ChaChaCha. Vaje so potekale v dveh skupinah. Ponovili smo nekaj osnovnih korakov za tiste, ki so s svojo plesno potjo še bolj na začetku, naučili smo se tudi nekaj bolj zahtevnih kombinacij za tiste, ki že redno obiskujejo naše plesne vikende in/ali tečaje. Nekaj je bilo tudi plesalcev iz drugih plesnih šol kar nas zelo veseli. Vse to nam je v petek in soboto kar dobro uspelo, tako da smo bili pripravljeni na sobotni večerni ples, kjer smo plesali vse do 22te ure, da smo dodobra preizkusili stare in nove korake. Praznovali smo celo 18. rojstni dan enega od fantov, jedli smo torto, peli in plesali.


Tokrat smo naš plesni tim sestavljali štirje učitelji, ki tako ali drugače sodelujemo z PK Mirandance. Aleksandra Đukić( odlična plesalka in licencirana učiteljica joge), Miran Pritekelj(vodja plesnega kluba Mirandance), Anja Pritekelj(profesionalna plesalka, ki živi in dela v Frankfurtu), ter Matej Pritekelj(profesionalni plesalec, ki trenutno živi in dela v Sloveniji).


Nedelja kot zadnji dan je čas za pakiranje kovčkov in na zadnji lekciji ponovitev in snemanje vsega kar smo se naučili. Nekateri smo odšli takoj saj so nas v Ljubljani pričakovali še drugi tečajniki rednih tečajev, nekateri pa so si še malo privoščili in izkoristili možnost, uporabe welnes in bazenskih storitev, ki jih ponujajo terme do konca dneva.


Naslednji večji dogodek, se bo odvijal 2.decembra, ko bomo zaplesali na božično-novoletnem plesu v veliki dvorani škofijske gimnazije.


Spodaj si lahko na povezavi ogledate nekaj utrinkov iz plesnega vikenda, naslednji plesni vikend prav tako v Olimjah pa bo že čez dobra dva meseca in sicer 9.2.-11.2.2024. Prijave so že odprte. Ves info in prijave na miran@mirandance.com ali www.mirandance.com .


Lep plesni pozdrav,

Matej


36 views0 comments

Commenti