top of page
  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram
Time Step logo white full

ProAm tekmovanje v Beogradu

Blog št. 3


V nedeljo 22.10.2023 je v Beogradu potekalo veliko ProAm plesno tekmovanje, katerega se je udeležilo tudi nekaj slovenskih ProAm plesnih parov. Slovenske barve je ponosno zastopalo kar šest plesalk amaterk, ki redno trenirajo in obiskujejo tovrstna tekmovanja s svojimi trenerji/profesionalnimi plesalci.


Organizator tekmovanja je glavni obraz plesne šole ChaChaMoon elite dance studio in nekoč moj sotekmovalec Ignjat Darko Filipovič s svojo ekipo, ki so se zelo potrudili, da je vse potekalo v najlepšem redu. Samo tekmovanje je bilo odlično organizirano, v lepem hotelu kjer so kongresni prostorč čez noč spremenili v prelepo plesno dvorano. Glasba je bila odlična, poleg tekmovanja pa smo lahko uživali v plesnem showu slovenskega profesionalnega plesnega para Damir in Ana Halužan.


Naše plesalke so se odlično odrezale in prav videti je bilo, da so uživale. Čestitke Mojci, Luciji, Sonji, Patriciji in Tadeji.


Osebna zahvala in čestitke pa grejo moji soplesalki Romani. To je bilo najino šele drugo ProAm plesno tekmovanje od kar sva začela v letu 2023 in mislim, da sva pokazala napredek. V kategoriji "Silver full open" je v vseh šestih plesih osvojila prvo mesto. Samo tako naprej. Zahvala gre tudi gospodu Nacetu iz čevljarstva Peta, ki vedno poskrbi, da so naši plesni čevlji tako kot morajo biti.


Za vse tiste, ki morda še ne veste kaj je to ProAm vas, vabim na mojo spletno stran, kjer si v rubriki Naša ponudba pod "ProAm ples in tekmovanja", na rdeči povezavi lahko preberete seminarsko nalogo kolega/plesalca Jureta Berganta, ki je lepo na kratko in jedrnato opisal ProAm ples.


ProAm je zelo razširjen v tujini, tam so tovrstna plesna tekmovanja pogostejša kot v Sloveniji. Se pa trudimo, da bi to postala praksa tudi pri nas. Do sedaj so v Sloveniji organizirali dve tovrstni tekmovanji, prvo leta 2019 na Bledu(org: Maja Geršak in Eva Osolnik) in drugo Aprila letos v Unionski dvorani v Ljubljani(org: Andrej Škufca).


Matej




74 views0 comments

Comentários